måndag 31 januari 2011

Save tonight and fight the break of dawn, come tomorrow



Minns ni denna låt? Jag minns att jag och min bästa vän på dagis gick runt och sjöng på den. Refrängen har fastnat hos mig och jag finner mig sjunga på den now and then. Jag hade inte sett videon på en massa år, tills jag kollade upp den nyss. Det är en sjukt bra låt som håller måttet än idag. Enjoy cupcakes!

90's + childhood memories.

So when I trip on my feet, look at the beat, the words are written in the air


Dagen började med en varm choklad inne på Mickey D's med en vän i väntan på att mina lektioner och hans jobb skulle börja. Kom  sedan hem direkt efter och sov fram till att mamma väckte mig. Gick ut till det kalla för att gå till Fatburen och köpa mat som jag sedan lagade till mig och familjen. Och nu sitter jag här och ser precis ut som på bilderna ovan.

Har inte gjort mycket idag och att laga mat är inte heller speciellt ansträngande men jag är seriöst helt slut. Gå och lägg dig då, tänker ni. Och det har ni nog rätt i så jag ska göra det,  alldeles strax. Förutom att jag fastnat vid detta inlägg, sitter jag också och kollar runt på Twitter som jag skapade för någon dag sedan bara för skojs skull. Inte för att det är speciellt skojsigt men det funkar! 

söndag 30 januari 2011

Breaking my back just to know your name, seventeen tracks and I've had it with this game

Jag har inte kunnat sluta tänka på saker och ting idag. Det har lett till att denna dag inte varit den bästa direkt. Ända sedan min födelsedag förra året har jag kännt att jag inte brytt mig så mycket som jag borde, vilket egentligen låter väldigt fel. Men det har inte påverkat mig så negativt eller fått mig på så dåliga tankar. Men nu börjar jag bli orolig. Och idag har det påverkat mig och fått mig på dåliga tankar. Jag försöker att inte känna mig alltför orolig, det är bara tråkigt att det ska behöva bli så vissa dagar. Jag ska rycka upp mig snart, men nu måste jag tillåta mig själv att må såhär.

fredag 28 januari 2011

"We spend most of our lives conjugating three verbs: to want, to have, and to do."

- Evelyn Underhill

Where we stop nobody knows, to the stars if you really want it

I always complain about eating too much pesto, but now I'm freaking out because we're out of it. Och jag har verkligen inte lust för att gå ut och köpa det. Oh, vad jag kan vara lat ibland. Jag vet, jag och mina viktiga problem (Meanwhile in Africa...).

James Morrison - Wonderful World

tisdag 25 januari 2011

Tell me when you hear my silence, there’s a possibility I wouldn’t know



Det är svårt att inte bli fascinerad av transformationer och hur det yttre så lätt kan påverkas av smink, kläder och smycken. Stop-motion gör hela klippet här ovan så grymt. Den hade mig och Nodi på helspänn från början till slut. I mitten av klippet, då killen är klar med ögon-sminkningen, är han så himla snygg!

Goodbye, there's just no sadder word to say and it's sad to just walk away with memories

När jag var på väg hem, efter att ha varit med Noddan, såg jag en hemlös person sova på gatan. Jag var bara tvungen att ge honom pengar. Det känns alltid så fel att bara gå förbi. Efter att ha sett ett program om hemlösa ungdomar på SVT för några dagar sedan fick jag ännu mer skuldkänslor. Det är så ofta vi förbiser andras problem och bara går förbi. Och så ofta vi donerar till organisationer, men egentligen missar de som finns mitt framför våra ansikten som behöver vår hjälp lika mycket. Jag vet att det finns en massa tiggare i Stockholm som bara är hyrda eller köpta och att pengarna de tjänar ihop i slutet av dagen går till någon annan. Men alla tiggare tillhör inte ligor, det måste man veta! 

Man får tillbaka det man ger. Det är en sak som är säkert.

måndag 24 januari 2011

With one big breath and one big step I move a little bit closer


Stressveckan är äntligen över. Har pluggat non-stop enda sedan i tisdags och jag tror, helt ärligt, att jag aldrig suttit framför datorn så mycket som de senaste dagarna. Dag-natt, natt-dag. Tycker synd om mina stackars ögon, dåliga som de redan är. Började för i helvete få tics, men som tur var så fick jag något av pappa som fick det att sluta. Men ändå, tics? Hahah! Hur som helst, det var värt all kämpande för nu har jag en hel veckas cyberlov att se fram emot innan alla nya kurser börjar. Jag har tänkt att ta det lugnt, sova en massa, träffa vänner och släkt och läsa en hel del ur körkortsboken. Låter ganska välförtjänt det där!

Imorse såg jag och mamma på filmen "My name is Khan" som det har pratats en hel del om. Trodde inte att den skulle vara så bra men till min förvåning var den faktiskt det. Helt plötsligt började mina tårkanaler funka och jag grät - För en film. Vilket nästan aldrig händer. Men det var bara för att jag förknippade en del av filmens handling till något som min moster berättade hände direkt efter 9/11. Brukar inte gilla de nya indiska/västerländska-wannabe filmerna, men denna var bra!

I detta nu sitter jag och tar bilder, som ni ser här ovan, samtidigt som jag väntar på att en vän ska komma över. That's whats up.

Peace, love and lots of chocolate!

torsdag 20 januari 2011

Take the mask off when you speak to me



HAHAHAHAHAHAHAH!!

En gammal klassiker som fortfarande gör mina dagar. Översättningen äger den med!

"HOW CAN SHE SLAAAP??"
"Mother jib ban jib jib jib"


onsdag 19 januari 2011

KANT/SARTRE/KIERKEGAARD/NIETZSCHE/NIETZSCHE/KIERKEGAARD/SARTRE/KANT

Vet ni vilket ämne jag hatar som mest just nu? Nej, det är inte matte men nästan - Det är filosofi. Och inte nog med att jag hatar ämnet, jag hatar mig själv. Hatar mig själv för att jag valde B-kursen med. Okej, det går att byta, vilket kommer att vara det första jag gör när jag går till skolan imorgon, men bara tanken får mig att vilja skrika någon i ansiktet. Bokstavligen. Tanken av att JAG valde att fortsätta. Varför in i helveteshelvete valde jag att fortsätta med denna helveteskurs? Okej, visst. Kan vara kul när vi diskuterar etik och moral. Men det är det. Där räcker det och just där sätter det stopp också. Men sen att man ska behöva sitta hemma en hel jävla dag och istället för att sova, sitta uppe en hel jävla natt bara för att skriva en jävla uppsats om ett gäng deprimerade urdöda stenåldersmän som kallar sig själva för Kant, Sartre, Kierkegaard och Nietzsche, det är inte okej. Och varför heter man ens Kant? Och Nietzsche, som jag inte ens vet hur man uttalar, vad fan är det för jävla World War II-namn?

Förutom allt detta här ovan - Filosofi läraren! Oh my, vet inte vart jag ska börja. Och det är nog bäst det för det vore jävligt fel att skriva ner vad jag tycker om henne just nu. Dock undrar jag om hon är medveten om att det finns receptfria menstrations-tabletter på Apoteket, vad tror ni? Jag tror inte det. Eller, who knows, kanske hon vet om det och redan använder dem bara det att hon istället för att ta 3456789098765 åt gången väljer att ta en! Nej, jag tror på detta istället, låter mer realistiskt, för varför annars är man PMS:ig dag in och dag ut?

By the way. Jag älskar min rubrik. Den beskriver exakt vad jag känner just nu!

måndag 17 januari 2011

Nothing is impossible, the word itself says "I'm possible"!

- Audrey Hepburn

A concrete jungle where dreams are made of, there's nothing you can't do

Efter att ha pluggat filosofi de senaste dagarna och skrivit en hel del om lycka, moral och meningen med livet så har det i stort sett varit det jag tänkt på som mest. Att hitta en mening med livet är svårt men det är viktigt att veta att alla är födda för en anledning och att vi själva kan skapa vår egen lycka. Mitt stora problem med att må bra har varit att jag hela tiden förväntat mig det stora hela när det viktiga egentligen varit detaljerna. Och det gäller att lägga märke till detaljerna, inte bara det stora hela. För det är detaljerna som utgör det stora hela och det är i detaljerna som man finner en lycka. Ser man utifrån det stora hela kanske man inte har det livet man vill ha, exakt de vännerna man vill ha eller kanske inte heller det jobbet man vill ha. Men om man bara tittar lite närmre så ser man att man faktiskt har ett hem att bo i, att man har hälsan i behåll, vatten och mat varje dag, och att man har människor omkring sig som älskar och bryr sig om dig. Man ska framför allt veta att man har hela livet framför sig. Att det som händer nu inte alltid kommer att vara så och att ljuset på andra sidan alltid kommer att finnas. Inser man det är det lite enklare att släppa det negativa och bara må bra.

There's a still in the street outside your window, you are keeping secrets under your pillow

Det finns så många saker man skulle vilja säga om man på något sätt fick chansen. Många saker som man inte säger trots att man fick den här chansen. "Never regret the things you did, just the things you never did". Det är vad som sägs. Men trots det ska jag inte ta vara på så många chanser idag. Jag ska först och främst gå och lägga mig nu, i skrivandes stund, efter att ha gjort klart filosofi uppsatsen. Vakna runt 13-14.00 för att sedan åka till skolan och ha projektarbetsmöte med tjejerna och handledaren, åka hem och plugga samtidigt som jag ska tänka på hur skönt tillvaron skulle varit om all plugg gick att få bort bara genom att klicka på en enda delete-knapp.

Här nedan lägger jag upp en Spotty-länk på en låt som påminner mycket om slutet av tvåan och Bangladesh resan från i somras då jag lyssnade sönder den. Älska!

Godnatt och godmorgon folks!

Spoonface - Here For You

söndag 16 januari 2011

Cause all my life I’ve felt this way, but I could never find the words to say



Current obsession!

Vågar tyvärr inte lägga upp den officiella musikvideon till denna låten. För det kommer bara leda till att jag klickar på play och woop woop - hela låten är förstörd. Men visst är den underbar?

lördag 15 januari 2011

Funny how times go by and blessings are missed in the wink of an eye

Guuuuuuud vad trött jag är. Har sprungit runt som en galning här hemma idag för att hitta det jag behövde för att sedan stressa mig vidare till Arlanda och hämta upp min kusins man som nu ska bosätta sig här i Sverige, åkt till villan och pluggat massor, gått till jobbet och sedan kommit hem igen och fortsatt plugga - Och ändå är jag inte klar. Okey, fine. Går att lämna in allt innan fredag nästa vecka men jag vill så gärna få det gjort nu så att jag kan tänka på annat istället. Den 9 juni är så efterlängtad att det är helt obeskrivligt sjukt. Men nu sitter jag äntligen här och pustar ut. Känner för att kolla på någon film, Black Swan kanske? Hört en massa bra om den och dessutom är vackra Natalie Portman med också. Det betyder att den bara måste vara bra!


Jah Cure - To Your Arms Of Love

torsdag 13 januari 2011

If you're for real and not pretend then I guess you can hang with me

Kan det vara möjligt att älska en låt lika mycket som jag gör? För jag älskar verkligen Divenire. Jag vet, jag och mitt eviga snack om den. Men jag kan verkligen inte sluta lyssna på den om och om igen när jag väl är igång. Om det finns någon kille därute som läser bloggen - Spelar du denna för mig med exakt samma känsla som Einaudi gör, då har du garanterat vunnit mig. Kan lova att det är ett jävligt bra pris med tanke på att jag är en överdrivet kräsen jävel. Vilket är riktigt sorgligt, men hey, what to do?

Nej, men ni vet hur vissa låtar kramar om hjärtat på ett visst sätt och får dig att vilja göra i princip vad som helst? Det är vad denna gör med mig. Vissa låtar ligger närmre hjärtat än andra helt enkelt!

Ludovico Einaudi - Divenire

onsdag 12 januari 2011

FACEBOOK IS NOT SAFE! It's trying to force me to get the new profile. NEVER I TELL YOU! NEVEEERRRRR!!

Bless your body, bless your soul, pray for peace and self control

Det känns som att lovet stannade tiden för ett tag. Det var samma visa varje dag och jag gillade det. Nu när skolan har börjat är det back to reality som gäller. Och det är vid stunder som dessa som mitt fokus försvinner och jag börjar blicka frammåt. Studenten, sommaren, resan, hösten och de kommande åren. Jag är så dålig på att leva i nuet ibland. Det bästa skulle varit om man bara visste. Visste någonting i alla fall. Om man kunde få en glimt av framtiden även om det bara vore för ett par sekunder. Så att man för en gångs skull kunde känna sig säker. Säker på sig själv, tanken av att veta att man är på god väg till dit man ska, och på sin framtid.

Lifehouse - From Where You Are

måndag 10 januari 2011

Grief can take care of itself, but to get the full value of joy you must have somebody to divide it with


Du är nog en av de mest jobbigaste människorna jag känner men man lär sig att älska folks brister and I do love you! ;)

söndag 9 januari 2011

Sailor Moon min vän, ödet är dolt går ej att se,
vad som väntar dig står i stjärnorna.

lördag 8 januari 2011

All I really need is love, but a little chocolate now and then doesn't hurt

Så här är det. Jag har en full Aladdin chokladask framför mig och jag öppnar den inte. Varför öppnar jag den inte, det är min stora fråga. Börjar seriöst bli rädd för mig själv. Okej. Affi, connect to chocolate. How can I connect to you chocolate? Affi, connect to chocolate, you and me know what to do. Connect to chocolate!

The Fray - Look After You

If I can make it here I can make it anywhere, that's what they say

Idag har jag suttit hemma hela morgonen och pluggat på lite svenska och filosofi uppgifter. Det gick assegt som vanligt men jag fick några uppgifter gjorda i alla fall. Vid fyra degade jag vidare till jobbet och kom hem vid halv 11 tiden och spent some quality time med mina bröder och lite Disney. Och nu sitter jag här och lyssnar på min The instrument is Alive lista på Spotty. Har grubblat på saker hela dagen idag, från det ena till det andra. Helt värdelöst med tanke på att jag inte har kommit fram till något. Just därför sitter jag och lyssnar på denna playlist som oftast får mig att försvinna från alla grubblingar som försegår i min hjärna för ett litet tag. Inte haft världen bästa dag men den duger! Får hoppas på att morgondagen blir mycket bättre. Håller tummarna på att planerna jag gjort till kvällen blir av annars blir det mer plugg som idag.

Lite kul att jag skriver ett överdrivet långt inlägg om hur onödigt jag tycker att just inlägg som denna är. Att jag borde skriva av mig om saker och ting jag vill kunna minnas och sedan skriver ner detta. Men nu fick jag lust att få ner något på bloggen och när jag väl börjar skriva så kan jag tyvärr inte hålla mina fingrar i styre. Men nu ska jag sluta. Tror dock inte att ni har läst hit. För detta blev ju ett jävligt intressant inlägg.

Hur som helst. Later, babes!

tisdag 4 januari 2011

"Experience is how life catches up with us and teaches us to love and forgive each other."

- Judy Collins

But maybe someday you will ask for me by name, just not today


Idag tog jag fram mina housewife skills. Städade hela lägenheten, sorterade tvätten, la in den oändliga disken i diskmaskinen, drog med mig min ena bror för en kort promenad till affären och lagade sedan middag till la familia med en grymt god avocadosallad. Och nu sitter jag här och funderar på vilket plugg jag ska ta tag i först. Men helt ärligt så vill jag göra allt annat än att plugga. Tycker att jag förtjänar något bättre och roligare. Kanske ska ladda ned Pocahontas och tvinga bröderna att kolla på den med mig eller dra ut med Maki och åka pulka med dem istället för att de ska torteras av filmen... Får se hur det blir! På tal om Maki. Igår gjorde hon och jag kokosbollar med smält Marabou-choklad och riven kokos över. Jäklar vad gott det där lät igen. Och fyhelvete vad gott det var också. Synd bara att vi inte kunde äta så mycket av bollarna då vi blev proppmätta av den smälta chokladen. Chokladorgasm - Jag körde på det lugna och diskreta sättet medan Maki skrek över hela lägenheten. Stackars bröder som var hemma...

måndag 3 januari 2011

When I was young, I used to have this thing where I wanted to see everything. I used to think "How can I die without seeing every inch of this world?"

- Leonardo DiCaprio

söndag 2 januari 2011

The sun's in the sky, its warming up your legs, you can't deny your looking for the sunset

2011 har börjat! Känns helt galet. Har massor att se fram emot i år, längtar så mycket till allt. Nyår var grymt. Ett av de bästa. Vi körde på en repris från förra året fast denna gången bara med Özlem, Gabbe och Navid fram till småtimmarna. Vi tjejer lagade en enkel middag som bestod av pestopasta med kycklig, mozarellaost, tomater och basilika. Till det drack jag cola medan de andra körde på vin. Cola is the shit! Kvällen fortsatte sedan med bra musik, fyverkerier, sällskapsspel, skratt tills magen värkte och lite mer good company. Fast jag var inte kvar så länge eftersom hälsan inte var på topp och för att jag inte var lika taggad på röj som de andra var. Så jag fick skjuts hem, bytte om till pyjamas och drog ner till favvo-juggegänget och var där fram till  att det var läggdags.

Känns som att det var ett bra tag sedan jag grät men vid tolvslaget bland alla fyverkerier kunde jag inte hålla mig, trots att jag försökte. Tänkte på det mesta från året, blev alldeles varm inombords och ut kom glädjetårarna. 

Skönt var det i alla fall att börja året bra men ska inte ha för höga förhoppningar på resten av året. That leads to no good.

Kanye West - All Of The Lights